Weblog

Er is zoveel te vertellen over onze webwinkel, onze producten en winkelen, mode en stijl in het algemeen dat we op ons weblog graag een beetje extra de tijd nemen om daarover te praten.

Geboortesteen: iedere maand een kleur en edelsteen

Geboortesteen: iedere maand een kleur en edelsteen

Het gebruik van geboortestenen gaat eeuwen, nee, duizenden jaren terug. Al heel vroeg in de moderne geschiedenis kreeg iedere maand op de kalender een eigen edelsteen toegewezen, en sindsdien is het gebruikelijk om kleurige edelstenen te gebruiken in bijvoorbeeld sieraden, om de geboortemaand van een baby of kind aan te duiden.

Sterrenbeeld in Zilver - de Stand van de Sterren

Sterrenbeeld in Zilver - de Stand van de Sterren

Vroeger had je oma zo'n bedelarmband. Je weet vast precies wat ik bedoel! Een beetje smoezelig zilver, rinkelend terwijl ze thee aan het zetten was, en met een aantal bijzondere bedels eraan. Zo had je de kinderkopjes waar de bedels van jouw vader...

Een kerstkado voor mama

Een kerstkado voor mama

Het is alweer bijna kerstmis, en ondanks dit bizarre jaar 2020 wil je wel een mooi cadeau voor je moeder scoren. Vooral omdat we misschien wel niet samen kunnen zijn dit jaar met onze ouders! Ik maak voor je moeder het mooiste kado met de hand, en bezorg het bij haar thuis. Zo kunnen jullie via Zoom meetings toch samen een spectaculair cadeau openmaken.

Sieraden voor bijna-moeders, moeders en grootmoeders

Sieraden voor bijna-moeders, moeders en grootmoeders

De naam zegt het al: Mamakado. Dat is dus een kadootje voor mama. Niet voor opa, of je vader. Ook niet voor je tienervriendinnen. We hebben wel de bijna-mama's erbij gepakt, dus ook de zwangere mama's kunnen naar hartelust bij ons winkelen. En Oma's zijn uiteindelijk moeders van mama's, dus die vinden bij ons ook de gaafste dingen.

Waarom wordt mijn 925 zilver ineens zwart?

Waarom wordt mijn 925 zilver ineens zwart?

Echt zilver, dat wordt zwart met de tijd. Is dat dan slechte kwaliteit of is het stiekum toch gewoon nep? Ik vertel je in deze blog wat er gebeurt als je zilver zwart wordt en hoe je het oplost of zelfs kunt voorkomen.

Augustus Geboortesteen in je Ketting

Augustus Geboortesteen in je Ketting

Geboortestenen zijn al heel lang gewild in sieraden, omdat ze zo persoonlijk zijn. Ze staan echt voor een kind of persoon en dat vinden wij mooi. Maar wat betekent dat nou, een geboortesteen? Is het zoals je sterrebeeld hocus-pocus?

Armband met Namen, behind the scenes

Armband met Namen, behind the scenes

Een moederarmband maken is zo fijn, want ik mag spelen met sprankelende kristallen, glimmend zilver en bewerkte kralen. Als koningin van de Eksters is het natuurlijk perfect om daar je werk van te mogen maken. Kijk je met me mee hoe ik die armbanden in elkaar zet?

Mamakado en #Coronavirus

Mamakado en #Coronavirus

Heel Nederland, de wereld zelfs, is in de greep van het Coronavirus. Kun je nog wel bestellen bij Mamakado, of komt dat ook uit het buitenland? Gelukkig maken wij alles helemaal zelf in ons atelier in Nederland, dus wij kunnen gewoon doorwerken. Corona of niet, Mamakado blijft haar uiterste best doen om jouw cadeau perfect en op tijd af te leveren.

Zelf Vingerafdruk Maken - Deel 1

Vingerafdrukken maken is super simpel, en kun je gebruiken voor allerlei kunstprojecten, of om te bewaren voor later natuurlijk. En, niet vergeten, om een ketting te laten maken bij mamakado.nl. Met drie simpele ingrediënten die je thuis hebt, maak je zelf in een paar minuten vingerafdrukken van je familie.

10x het beste cadeautje voor je vrouw

10x het beste cadeautje voor je vrouw

Je zoekt het perfecte cadeau voor je vrouw, eentje waarbij je niet alleen maar het glimlachje en verplichte 'bedankt' kusje krijgt. Een cadeau waarmee je haar van haar sokken blaast, en perfect voor al die momenten waarop je een kado nodig hebt. Voor elk budget en voor elke vrouw.

Pagina 1 van 7
iDEALPayPalMastercardVISABankoverschrijvingKlarna FactuurBancontact/Mister CashBelfiusING HomepayKBC BankSOFORTMaestro

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.

Onze andere webwinkels: Geloofsieraad.nl HuisdierSieraad