Geboortesteen in je Sieraad: November

Geboortesteen in je Sieraad: November

Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij een geboortemaand, en elk van die stenen heeft een unieke betekenis en geschiedenis. De populariteit van geboortestenen is enorm, en lijkt wel iets van de afgelopen tijd, maar dat is niet zo. In de oudheid werden deze al gebruikt omdat veel beschavingen dachten dat deze edelstenen geweldige krachten hadden, zoals het brengen van geluk, gezondheid en rijkdom.

Traditioneel wordt elke maand geassocieerd met een enkele edelsteen, maar er zijn een paar maanden die meerdere stenen hebben als geboortesteen. De geboortestenen die op dit moment gebruikt worden, zijn niet noodzakelijk dezelfde stenen die in de oudheid ook werden gebruikt. Vroeger werd vooral geselecteerd op de kleur van de edelsteen, en niet op het type edelsteen. Bijvoorbeeld, er was geen verschil tussen een Robijn en een Granaat, omdat die edelstenen bijna dezelfde kleur hebben, maar wel een heel andere edelsteen zijn.

Swarovski Elements

Bij MamaKado gebruiken we de moderne geboortestenen die op de lijst staan van de Amerikaanse Edelsteen Vereniging (American Gem Society). Daarnaast gebruiken we SWAROVSKI® ELEMENTS kristallen, die de kleuren van de echte edelstenen heel goed benaderen. Sommige sieraden hebben de echte edelstenen, en andere maken gebruik van het toegankelijkere SWAROVSKI® ELEMENTS kristal.

De warme kleur van Citrien wordt gezien als een cadeau van de zon, en de edelsteen wordt helende krachten toegedicht

November is zo’n maand die twee geboortestenen heeft, Citrien en Topaas. Beide in een geel-oranje kleur. Voor Swarovski kiezen we dan inderdaad ook voor het honinggele Topaz. De warme kleur van Citrien wordt gezien als een cadeau van de zon, en de edelsteen wordt helende krachten toegedicht. Topaas wordt het meest gewaardeerd in zijn rijke oranje kleur van Imperial Topaz, maar het kan ook in allerlei andere kleuren voorkomen, zoals blauw, rozig en geel.

iDEALPayPalMastercardVISABankoverschrijvingKlarna FactuurBancontact/Mister CashBelfiusING HomepayKBC BankSOFORTMaestro

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.

Onze andere webwinkels: Geloofsieraad.nl HuisdierSieraad