Een vingerafdruk sieraad, hoe maak je dat?

Een vingerafdruk sieraad, hoe maak je dat?

Onze vingerafdruk kettingen en bedels zijn erg populair, wil jij ook weten hoe we dat nou precies maken? Hieronder zie je met foto's hoe wij dat doen!

Een vingerafdruk sieraad wordt de laatste tijd steeds populairder. We denken dat dat is, omdat we allemaal al zoveel "spullen" verzameld hebben, en het nu tijd wordt voor minder spulletjes, en die moeten dan allemaal wel écht een bijzondere waarde hebben. Het minimalisme is echt wel een trend van nu: Minder plastic rommel uit China, minder spulletjes in het algemeen, en de paar sieraden die je wilt houden moeten overal bij passen en ook nog een goed verhaal met zich meedragen.

Daar passen onze persoonlijke sieraden die we hebben heel goed in, omdat ze een bijzondere waarde meedragen, met namen van de kinderen, vingerafdrukken, of persoonlijke handschriften. En bijzonder is daarbij ook dat wij ze met de hand maken, voor elke klant opnieuw. Wil je weten hoe wij een zilveren harthanger maken met een vingerafdruk, van begin tot einde? Lees dan gauw verder, we leggen met foto's en tekst uit hoe wij jouw afdruk verwerken tot een super persoonlijk sieraad.

Herinnering sieraden - Mamakado Memento Collectie

De Vingerafdruk

Alles start met de vingerafdruk die jij aan ons aanlevert. De afdruk hiernaast was een heel goede vingerafdruk, en wij hebben in photoshop het contrast nog duidelijker gemaakt, en ook de vlekjes en lege plekken of juist heel zwarte plekken wat schoon gemaakt. De afdruk is nu klaar om verder bewerkt te worden.


Hartvorm

Deze afdruk wordt bewerkt in een hartvorm, dus we knippen de hartvorm uit de afdruk, waarbij we proberen zoveel mogelijk van de karakteristiek van de vingerafdruk daarin te zetten. In dit geval wilden we zeker een stukje van het middelpunt van de vingerafdruk meenemen, dat zie je linksonder. Wanneer er rottige stukjes in zitten die we niet konden opschonen, proberen we die juist uit de hartvorm weg te laten. Dan maken we hem volledig zwart wit, zodat onze laser graveermachine er mee aan de slag kan.


Fire it up!

De bewerkte vingerafdruk kan nu in de Laser graveermachine geplaatst worden. Wanneer hij helemaal zwart wit is, kunnen we hem omzetten naar iets dat de laser kan graveren. Zwart wordt gegraveerd, en wit wordt niets mee gedaan. Zo kunnen we een design volledig graveren. Onze laser is zo krachtig, dat we zelfs helemaal door een dikke plaat zilver zouden kunnen snijden als we willen (en de tijd hebben, want dat duurt wel heel lang). De Laser graveert de afdruk heel diep in, je kunt er met je nagel zelfs in! De laser graveert ook meteen een lijn rondom in de hart vorm uit een plaat zilver, dat is makkelijk in de volgende bewerking stap.


na het Laseren

De hartvorm die de lasermachine heeft aangegeven is heel handig, want die geeft precies aan waar we moeten zagen met onze metaalzaag. Je ziet ook dat de laser het zilver heeft "verbrandt". De laser verdampt echt het zilver waar hij het weghaalt, zo krachtig is hij. Maar je ziet ook dat dat nog helemaal niet zo mooi, al die aangebrande resten op het zilver!


Zilver uitzagen

Nu zagen we met een soort figuurzaag voor metaal de hartvorm uit de plaat zilver. We hebben er al heel wat uit deze plaat zilver gehaald. Om kosten lager te houden, proberen we zoveel mogelijk de hartjes te plaatsen op de plaat zilver zodat er weinig rest zilver overblijft. Dat bespaart ook weer op zilver recycling, en zo kunnen we de grondstofkosten laag houden. Ook voor de klant resulteert dit in een minder hoge prijs dan bij veel andere juweliers.


Vijlen, schoonmaken, polijsten

Na het zagen zitten er natuurlijk wat braampjes in het zilver, en je herinnert je vast de verbrande resten op het hartje nog wel. We vijlen eerst de randjes van het hartje netjes, zodat het niet prikt wanneer je het draagt. Daarna schuren we alles op, zodat de verbrandde restjes eraf gaan en het zilver er weer onder vandaan komt. Daarna polijsten we dat zilver, zodat het glimt, en zetten we onze meesterstempel aan de achterkant van het hartje.


Superdiepe Gravering

En dan zie je wat metaalbewerking met onze handen doet. Ach nee, deze foto ging over de diepte van de gravering natuurlijk! Hier zie je hoe diep de laser in het metaal is gegaan. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat de gravering weg slijt met de tijd, zo diep zit de gravering erin.


Resultaat

En zo ziet de bedel eruit aan een armbandje, maar het kan ook heel mooi om je nek aan een ketting. Op de achterzijde kunnen we nog tekst graveren, zoals bijvoorbeeld de naam en datum, of een korte spreuk.


iDEALPayPalMastercardVISABankoverschrijvingKlarna FactuurBancontact/Mister CashBelfiusING HomepayKBC BankSOFORTMaestro

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.

Onze andere webwinkels: Geloofsieraad.nl HuisdierSieraad