Garantie & reparatie

We houden er niet van om moeilijk te doen; we willen dat jij tevreden bent zodat wij dat ook kunnen zijn. Daarom hanteren we een soepel garantiebeleid, maar niet zonder een paar belangrijke grenzen.

Standaard heb je recht op de geldende wettelijke garantie
Een afwijkende garantietermijn vermelden we bij een product
Er zijn een paar belangrijke uitzonderingen van kracht

De Nederlandse wet stelt dat jij - als consument - mag verwachten dat een product gedurende een logische termijn 'deugdelijk' is. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat het door jou bestelde product bij normaal gebruik een te verwachten tijd meegaat. Het kan zijn dat op een product een aanvullende garantie van toepassing is (bijv. fabrieksgarantie). In dat geval staat dat nadrukkelijk bij het product in kwestie vermeld. Binnen de termijn van de garantie kun je een product dat gebreken vertoont aan ons terugsturen voor reparatie of - als repareren niet lukt - vervanging voor een gelijkwaardig product.

Uitzonderingen

Op de standaard garantieregeling hierboven gelden een paar uitzonderingen; dit zijn gevallen waarin je niet zomaar een beroep op kostenloze reparatie of vervanging kunt doen:

Verkleuring van edelmetaal
Ook metalen als goud, zilver, koper en brons kunnen verkleuren (oxideren) door blootstelling aan zuurstof, zweet en andere stoffen zoals bijvoorbeeld parfum. Deze verkleuring is in de meeste gevallen te voorkomen of te verhelpen door het poetsen met een speciale poetsdoek voor sieraden.
Slijtage van verzilverde of vergulde onderdelen
Een verzilverd of verguld sieraad beschikt over een heel dun laagje edelmetaal over een ondergrond van niet-edelmetaal. Al in gewoon dagelijks gebruik kan dat laagje wegslijten, bijvoorbeeld door contact met andere onderdelen aan het sieraad of met kleding.
Krasjes of dof worden van gladde oppervlakken
Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door miniscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen.
Breuk van een ketting
MamaKado biedt alleen kettingen van de hoogste kwaliteit aan, zoals je van ons zou mogen verwachten; de redenen waarom een ketting toch kan breken (bijv. ergens achter blijven hangen, een klein kind wat de ketting vastgrijpt) geven geen recht op garantie.
Schade door foutief schoonmaken
Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals goud of zilver) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën valt nadrukkelijk niet binnen de garantie.
iDEALPayPalMastercardVISABankoverschrijvingKlarna FactuurBancontact/Mister CashBelfiusING HomepayKBC BankSOFORTMaestro

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.

Onze andere webwinkels: Geloofsieraad.nl HuisdierSieraad