Veelgestelde vragen

Je zit met een vraag? Goeie kans dat je 'm op een van onze informatiepagina's (zie onderaan deze website, in het grijze vak) beantwoordt krijgt. Niet gevonden, of op zoek naar hele specifieke informatie? Dan vind je je antwoord misschien hieronder... op deze pagina verzamelen we immers de veelgestelde vragen én hun antwoorden! Toch niet gevonden wat je zocht? Stel dan zelf je vraag aan onze Klantenservice.

Garantie

De sieraden die we bij MamaKado maken, zijn doorgaans van edelmetaal: zilver of goud. Deze metalen zijn best wel zacht, en kunnen daardoor makkelijk krassen.

Een sieraad dat bestaat uit meerdere losse onderdelen, zoals een hangertje met een los geboortesteentje eraan of een parel, zal altijd krassen krijgen. De twee (of meer) onderdelen botsen steeds tegen elkaar aan, waardoor het metaal op die plek een slijtpatroon zal krijgen. Dit is een logisch gevolg, en valt niet onder de garantie. Wil je dit niet? Bestel dan geen geboortesteentjes, extra bedeltjes of parels erbij, en zorg dat de hanger of bedel altijd 'vrij' hangt.

Door het zachte karakter van edelmetaal zal echter zelfs bij deze voorzorgsmaatregelen op den duur gebruikssporen vertonen. Dit is normaal, en geen defect van het product.
Een medaillon is een extreem teer sieraad, dat extra zorg en aandacht nodig heeft. Het openen en sluiten moet steeds met zorg gebeuren. Openen doe je door je nagel tussen de opening te steken en het open te wippen. Bij het sluiten hou je goed rekening met het feit dat het palletje voor het gaatje zit, en dan pas voorzichtig aandrukken. Wij verlenen geen garantie op een medaillon in de volgende gevallen:
1. Speling op de scharnier, omdat het medaillon te ver open is geduwd. Een medaillon kan vaak maar half open, hij kan niet als een boek helemaal openklappen, zonder de scharnier te beschadigen.
2. Een deuk in het midden, omdat er tijdens het openen of sluiten te veel druk is uitgeoefend op het metaal. Een medaillon is vaak van dun metaal gemaakt, en moet heel voorzichtig worden gesloten en geopend.
3. Een verbogen sluit palletje. Dit gebeurt alleen als er bij het sluiten niet goed opgelet is of het palletje goed voor het gaatje zat, en er doorgeduwd is. Bij het op zo'n manier sluiten, verbuigt de pal, en zal de sluiting niet meer goed functioneren. Soms kunnen we dit repareren, maar vaak ook niet.

Levering

Dat ligt eraan. Heb je van ons via e-mail al bericht gekregen dat je bestelling is verzonden? Zo nee, dan moet je daar even op wachten (maar je mag altijd bellen of mailen hoe het ervoor staat).

Heb je wel al bericht van verzending ontvangen? Als het langer dan 4 werkdagen geleden is dat je bestelling de status ‘Verzonden’ heeft en heb je de bestelling nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op. Als deze periode korter is dan 4 werkdagen, verzoeken wij je vriendelijk om geduld. Het is namelijk mogelijk dat je pakketje binnen deze termijn alsnog bezorgd wordt. Ook is het mogelijk dat de bezorger jouw bestelling heeft afgeleverd bij uw medebewoners of bij je buren. Hierom verzoeken wij je om bij je buren of medebewoners navraag te doen, voordat je contact met ons opneemt.
Zodra wij alles hebben ingepakt en de postbode zich erover heeft ontfermd, krijg je van ons via e-mail bericht dat je bestelling is verzonden. Je kunt dan bij de brievenbus gaan staan wachten, want over het algemeen duurt het dan maar een dag voordat de postbode de door jou bestelde producten bij je aflevert.
We besteden sowieso veel aandacht aan het inpakken van je bestelling, of die nu voor jezelf is bedoeld of voor een ander. Een mooi doosje of zakje, een kaartje met informatie over het product (indien natuurlijk beschikbaar): alles draait om een mooi presentatie maar ook zeker om het heelhuids bij jou terecht laten komen van je sieraden. Je bestelling wordt dan ook verstuurd in een stevige bubbeltjesenvelop, die ervoor zorgt dat je alles in goede staat ontvangt.

Heb je bij het bestellen een persoonlijke boodschap opgegeven (om zelf te overhandigen of omdat je de bestelling als cadeau bij iemand anders laat bezorgen), dan wordt die op een sticker afgedrukt en op een mooi, dubbelgevouwen MamaKado-kaartje geplakt.
De bij afzonderlijke producten vermelde levertijd is vooral een indicatie, bepaald door de gemiddelde snelheid van de postbode of de tijd die wij maximaal nodig denken te hebben om je sieraden te maken als dat het geval zou zijn. Over het algemeen kunnen we je bestelling sneller verwerken dan aangegeven op de website.

Heb je haast (bijvoorbeeld i.v.m. een verjaardag die al snel plaatsvindt), neem dan voordat je bestelt contact met ons op. We kunnen je dan meteen vertellen of we je bestelling met spoed kunnen verwerken.
Tja, we zijn natuurlijk een webwinkel... maar als je in de buurt woont, op de verzendkosten wilt besparen of gewoon superhaast hebt, dan is afhalen een mogelijkheid die we niet uitsluiten. Veel van onze sieraden liggen echter elders opgeslagen, en dus is het zaak om van te voren (telefonisch of via e-mail) af te spreken wat je wilt zien of afhalen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de producten waarvoor je je interesseert klaar liggen.
We verzenden je bestelling in principe altijd als geheel. Dat houdt automatisch in dat het product met de langste levertijd bepaalt wanneer je je bestelling ontvangt. Heb je bepaalde producten toch al eerder nodig, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee en vertellen je wat we kunnen doen om je alsnog te helpen.
Naast alle sieraden die we zo van de plank kunnen pakken en naar je toe kunnen sturen, wil je wellicht een persoonlijkere invulling. Een sieraad op maat (met specifieke geboortesteentjes, een gravure of ander persoonlijk handwerk) kost wat meer tijd om te maken. Voor de zekerheid hanteren we voor die producten een langere levertijd dan gemiddeld; we willen natuurlijk wel de tijd hebben om jouw persoonlijke sieraad perfect af te leveren.

Over het algemeen kunnen we je persoonlijke sieraad ruim binnen de aangeven - veilige - levertermijn naar je toesturen. Toch kan het zijn dat je ook een persoonlijk sieraad sneller nodig hebt dan op de site staat aangegeven. In dat geval kun je het beste even contact met ons opnemen; als onze planning het toestaat voeren we je bestelling graag met spoed uit.
Bij alle artikelen in onze winkel staat een indicatieve levertijd aangegeven. De meeste artikelen hebben wij ruim op voorraad, en die kunnen we snel versturen. Er zitten echter ook een handgemaakte sieraden bij, waarbij de levertijd soms wat kan uitlopen. Hou in gedachten dat een aangegeven levertijd slechts een indicatie is, maar wel eentje die we in 90% van de gevallen gewoon halen.

Maten

Bij MamaKado hebben we natuurlijk vaak te maken met sieraden die als cadeau besteld worden voor een ander. Je kunt moeilijk iemand haar pols of vinger opmeten zonder de verrassing te verklappen, dus daar moet je wat voorzichtiger te werk gaan.

Neem een armband of ring waarvan je weet dat die goed past, en meet die op (zelf of bij een juwelier). Of vraag een familielid of goede vriend(in) of zij de maat weten.

Verder kunnen we een moederarmband achteraf nog op maat maken. Daaraan zijn wel (geringe) kosten verbonden; denk aan €7,50 per streng van de armband. De kosten voor het aan ons terugsturen betaal je zelf, wij rekenen de normale verzendkosten €1,95 om het sieraad weer bij jou te bezorgen. Neem contact op met onze klantenservice als je van deze dienst gebruik wil maken.

Ringen zonder personalisatie mogen ook achteraf omgeruild worden voor een andere maat. Bij een gegraveerde ring geldt dit echter niet, weet dus zeker dat je de juiste maat te pakken hebt!

Heb je toch nog vragen? Bel of mail ons voor advies, we helpen je graag verder.
Ringen zijn erg lastig om op te meten. Je kunt hiervoor het beste naar een juwelier in de buurt gaan en je ringmaat exact op te meten. Zij hebben hierin veel ervaring, en het is de beste methode. Maar soms heb je daarvoor gewoon geen tijd, of geen zin in! Dan kan het ook op een andere manier:

Neem een goed passende ring, die comfortabel zit. Leg die op een liniaal, en meet de diameter van de binnenzijde op. Let goed op, we hebben de diameter nodig van de binnenkant van de ring, niet die van de buitenkant!
Gebruik daarna het opgemeten aantal millimeters in deze 'ring vertaler':
Ringmaat bepaler

Ben je toch niet helemaal zeker van je ringmaat? Bel of mail ons, dan bekijken we samen welke ring het meest geschikt is voor jou.

Standaard ringen kunnen bij ons altijd geruild worden voor een andere maat. Gegraveerde ringen kun je echter niet meer ruilen, dus zorg dat je zeker weet dat je de juiste maat hebt voor je hem besteld.

Materiaal

Bij een handgeslagen sieraad worden alle letters (de naam zegt het al) met de hand in het sieraad geslagen. Hierbij leggen we het sieraad op een aambeeld, zetten er een letterstempel op, en geven een flinke klap met een zware hamer op de letterstempel. Zo drukt die in het metaal, en ontstaat een gravering. Elke letter moet apart worden gestempeld, en met de hand worden geplaatst.
Je kunt je voorstellen, dat we dit niet perfect kunnen doen. Wij zijn geen machine, en dus zullen er altijd verschillen zijn. Een letter staat wat scheef, de ene letter is dieper of ondieper dan de andere, de spatie tussen letters kan variëren, een letter kan wat meer naar onder of boven zijn gestempeld. Dit wordt niet gezien als een fout in het sieraad, maar voegt Charme toe aan het handgemaakte karakter van het sieraad. Hierdoor ontstaat een uniek sieraad, speciaal voor jou gemaakt!

Ben je perfectionistisch ingesteld en wil je elke letter perfect hebben staan? Kies dan niet voor handgeslagen sieraden, maar voor een traditionele gravering met een machine.
Deze merkjes worden er door de fabrikant of ontwerper ingezet, en mogen er volgens de wet alleen in als het zilver minimaal 92.5% puur zilver bevat. In Nederland is het verplicht voor zilveren sieraden (of voorwerpen) die méér wegen dan 8 gram om een keurmerk te dragen.

Veel ontwerpers en fabrikanten gebruiken hun eigen stempels om hun sieraden met zowel het 925 zilvermerk, als hun eigen ontwerpersmerk te stempelen. Bij MamaKado maken we zelf ook veel van de echt zilveren sieraden. Deze kettingen wegen echter minder dan 8 gram, en hoeven niet altijd een keurmerk te dragen. In de kettingen zit wel altijd bij het slotje het keurmerk.

Een sieraad hoeft dus geen 925 zilvermerk te hebben, om tóch van echt zilver te zijn gemaakt, mits het sieraad niet meer weegt dan 8 gram.

Ook kunnen de merktekens verschillend zijn van elkaar. Dit heeft te maken met het gewicht van het voorwerp dat gekeurd is. Er zijn vier verschillende tekens in omloop voor het markeren van sterling zilver, allemaal goedgekeurd door WaarborgHolland.

Meer informatie over de in Nederland gebruikte keurtekens (en contactinformatie naar de betrokken instellingen) vind je onder andere op de Keurtekenplaat Waarborgwet.
GoldFilled sieraden staan ook bekend onder de term "rolled gold" of "rolled gold plate". Het bestaat uit een basismetaal zoals messing, en daarop wordt onder hoge druk en temperatuur een laag goud (24K) aangebracht. Hoge kwaliteit Goldfilled sieraden zien er hetzelfde uit als 14 karaats gouden sieraden.

In de VS is de kwaliteit van goldfilled gedefinieerd door de Federal Trade Commission. Deze sieraden mogen ook een keurmerk stempel dragen. De meest gebruikte stempels zijn '1/20 12kt GF' en '1/20 14kt GF'. Dit betekent dat tenminste 1/20ste deel van het gewicht 12 of 14 karaat goud is.

Goldfilled sieraden moet je niet verwarren met gewoonweg vergulde sieraden! Goldfilled bevat veel meer echt goud dan een flinterdun verguld sieraad, en gaat veel langer mee. Er zit gemiddeld 50.000 keer meer goud in een goldfilled sieraad, dan in een verguld sieraad.
Goldfilled sieraden kunnen, zelfs met dagelijks dragen, 5 tot 30 jaar mooi blijven, maar zullen uiteindelijk wel slijten.
Goud is een gewild metaal, en verkrijgbaar in verschillende zuiverheden, (10K, 14K, 18K en 24K). Deze notering staat voor het gehalte aan goud dat in het sieraad verwerkt zit. 10Karaat mag in Nederland geen goud genoemt worden, alles vanaf 14Karaat wel. 14 Karaat betekent dat er 14 delen puur goud in het sieraad zit, en 10 delen ander metaal. Vaak is dit andere metaal koper, zilver, zink of palladium. Bij 18 Karaat zijn 18 delen goud en 6 delen ander metaal gebruikt. 24 Karaat is puur goud, maar dat is niet geschikt voor het maken van sieraden, omdat het veel te zacht is. Wel wordt voor sommige verguldingen (een dun toplaagje) 24K goud gebruikt.
Hoe meer koper er in het goud verwerkt is, hoe roder de kleur. Voor witgoud wordt in plaats van koper meestal zilver of palladium gebruikt.

Er zijn mensen die bij 14K goud een reactie krijgen met huid, een groenverkleuring. Vaak wordt dan in de omgeving gezegd dat het 'nep' is, maar dat hoeft niet zo te zijn. In 14K goud zit vrij veel koper, en daarop reageren sommige mensen met een groenverkleuring van de huid. Kies in dat geval een hoger karaat goud (18K goud), waarmee je het gehalte koper aanzienlijk verlaagt. Mocht je zelfs daarvan een uitslag krijgen, dan kun je nog uitwijken naar 18K witgoud. Daarin zit bijna helemaal geen koper, want dat wordt gemaakt door het vermengen van zilver of palladium met geel goud.

Het enige metaal dat niet verkleurd is 24 karaat goud (puur goud). Voor allle andere metalen geldt dat de olie en zuren van je huid het sieraad kunnen verkleuren. Dit is normaal en wordt niet gezien als een defect.
Sterling zilver is het meest gebruikte zilver voor sieraden. In Nederland heet dit zilver 'eerste gehalte zilver', en wordt door juweliers en zilversmeden gebruikt voor het maken van sieraden. In Engeland en Amerika staat het bekend onder Sterling.

Het bestaat uit een mix van minimaal 92.5% zilver en 7.5% ander metaal, meestal koper. Puur zilver (99.9%) is voor het gebruik in de meeste sieraden te zacht, en het toevoegen van koper maakt het zilver sterker.

Sommige mensen kunnen niet goed tegen de toevoeging van het koper, en krijgen een groene of zwarte uitslag op de huid. Groen of zwart uitslaan van de huid zegt niets over de zuiverheid van het zilver, ook écht zilveren sieraden bevatten koper.

MamaKado verkoopt erg veel zilveren sieraden. Wanneer we bij een product vermelden dat het Sterling Zilver is, is het zilver altijd minimaal 92.5% zuiver zilver, en vaak zelfs 94%. Als het sieraad meer dan 8 gram weegt, bevat het bovendien een keurmerk.
Swarovski is een grote naam, die vele mensen kennen, maar wat is het nou precies? Daniel Swarovski is de eerste persoon die al in 1892 een manier bedacht om glas te kunnen slijpen, precies als diamanten. Daardoor ontstaat een prachtige schittering in het glas, wat het uitermate geschikt maakt om te verwerken in sieraden. Door de jaren heen is Swarovski altijd vooruitstrevend geweest, en zij hebben de Swarovski Elements (kralen) geperfectioneerd. In samenwerking met grote namen als modehuis Dior hebben zij manieren bedacht om het kristal een luxe uitstraling te geven, bijvoorbeeld door de bekende Aurora Borealis glans toe te voegen aan hun kristallen.

SWAROVSKI ELEMENTS worden gemaakt in Zwisterland volgens de hoogste standaarden van kwaliteit en worden gezien als de beste kristallen ter wereld. Ze vangen glinsteringen, hebben een door en door uniforme kleur, prachtige vormen en worden met uiterste precisie geslepen.

MamaKado gebruikt in veel van haar ontwerpen echte SWAROVSKI® ELEMENTS. Als bij een product vermeldt staat dat er Swarovski in zit, kun je er zeker van zijn dat we de échte, gecertificeerde Swarovski kristallen gebruikt hebben. MamaKado heeft een overeenkomst met Swarovski waardoor wij de naam SWAROVSKI® ELEMENTS mogen gebruiken, en dat ook in al onze reclame uitingen mogen gebruiken. Wij ontvangen een certificaat van Swarovski bij elke grootverpakking die we ontvangen. Uit een grootverpakking kralen en kristallen kunnen we heel veel sieraden maken, het is dan ook niet gebruikelijk dat klanten een certificaat ontvangen.
Zoetwaterparels worden gekweekt in mosselen, en die leven in meren en rivieren, zoet water dus. In tegenstelling tot zoutwaterparels, die in oesters worden gekweekt.

Een mossel kan in één seizoen wel 20 tot 60 parels produceren. Zoetwaterparels bestaan volledig uit parlemoer, en het is een natuurproduct.
De zachte kleuren van zoetwaterparels zoals wit, creme en zachtroze zijn een natuurlijke kleur die voorkomt. Donkere kleuren in parels worden gerealiseerd met bestraling van de parels. Er bestaan ook parels met een felle kleur, deze zijn geverfd. Bij geverfde parels kunnen na verloop van tijd de kleuren afslijten, bij natuurlijke kleuren niet.
Ja, alle sieraden op MamaKado zijn nikkelvrij.

Onderhoud

Echt zilver wordt zwart bij blootstelling aan de lucht. Hoe meer zilver een sieraad bevat, hoe sneller het zwart wordt! Het is dus een duidelijk teken dat je echt zilver hebt, sieraden die alleen een zilveren kleur hebben en niet van écht zilver (sterling zilver) gemaakt zijn worden niet zwart.

Sommige sieraden hebben een coating van Rhodium of zijn nog eens extra verzilverd, waardoor het zwart worden voorkomen wordt. Deze coating zorgt ervoor dat zuurstof uit de lucht niet bij het zilver kan, en zo wordt je sieraad niet zwart. Het is dan bijna onderhoudsvrij. Coatings kunnen in de loop van de tijd wel slijten, waardoor je sieraad toch weer zwart wordt.

Het zwart worden van sieraden wordt versneld door andere zaken, zoals zweet, parfum gebruik, cosmetica en reinigingsmiddelen. Ringen zitten ontzettend dicht op je huid, waardoor je bij ringen sneller een zwartverkleuring krijgt dan bij hangers of armbanden bijvoorbeeld.
Zilver wordt zwart (eerst een beetje bruinig) tijdens het dragen, dat is een reactie van het zilver met zuurstof uit de lucht en wordt vaak nog versneld door zweten, parfum en cosmetica. Zilver is echter weer prachtig blinkend te krijgen met een aantal methoden:

Een zilverdoek: Bij de juwelier kun je zilverdoeken kopen, die behandeld zijn met een speciaal stofje. Door je zilveren sieraden op te wrijven met deze doeken, verwijder je het zwart en de dofheid, waardoor je sieraad weer prachtig gaat blinken.
Kijk ook op onze blog voor een stukje over het poetsen van zilver:
Poetsen van een Zilveren Munt

Tandpasta: Gebruik een witte tandpasta (geen gel) op een zachte doek en wrijf zachtjes over je sieraden. Afspoelen en nawrijven met een zachte doek.
Je kunt het nooit helemaal voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het minder snel gebeurt.

Stel zilver nooit bloot aan parfum, cosmetica, schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of chloor. Doe je sieraden bij het douchen en zwemmen af, en slaap er niet mee. Als je toch graag parfum (of haarlak) draagt, spuit dit dan eerst op, laat het goed drogen en doe dan pas je sieraden om.
Als je zilver een tijdje niet draagt, bewaar het dan in een luchtdicht zakje, en op een droge plek. Sieraden die in de badkamer liggen worden veel sneller zwart dan anders.

Als je sieraad zwart is geworden (of bruinig), poets het dan met een zilverdoek of zilverpoets (verkrijgbaar bij supermarkten of drogist). Zilveren sieraden met zwartgemaakte accenten (bijvoorbeeld zwarte letters) moet je niet met vloeibare zilverpoets gebruiken, het zwarte accent zal dan ook verdwijnen. Alle sporen van poetsmiddelen moeten goed afgespoeld en verwijderd worden voordat je je sieraden weer gaat dragen.
Parels kunnen niet tegen zure producten, daar kunnen ze onherstelbaar van beschadigen. Parfum en haarlak zijn funest voor parels! Alles wat uit een spuitbus komt is een kwalijke zaak voor parels en je doet er dus goed aan om eerst je make-up op te brengen, dit ongeveer een kwartier te laten ‘intrekken’ en pas dan uw parelsieraden om te doen.

Ook zweet is nadelig voor de glans. Neem na een warme dag even je parels af met een in lauwwarm water gedrenkt en uitgewrongen katoenen doekje.
Daarnaast hebben parels ook wat vocht nodig, in tegenstelling tot metalen. Bewaar je parels dus niet in een kluis, die luchtdicht is afgesloten, maar neem ze af en toe af met een vochtige doek.

Botsen met harde voorwerpen kunnen je parels beschadigen. Parels zijn zachte natuurproducten, en als je een parelarmband naast een metalen armband draagt, zullen de parels onvermijdelijk slijten.
Zilver en goud kunnen reageren op je huid. Je kunt jarenlang je echt zilveren en gouden sieraden dragen, en dan ineens worden je vingers er zwart of groen van. Een verandering in je hormoonhuishouding (bijvoorbeeld bij menstruatie, overgang of zwangerschap) kan er voor zorgen dat je anders reageert op het edelmetaal. Zelfs bij geelgoud of witgouden sieraden kan dit voorkomen! Ook bepaalde ziektes, medicijnen of behandelingen kunnen er voor zorgen dat de zuurgraad van je huid anders wordt, waardoor er ineens een reactie ontstaat met sieraden waar je voorheen geen last mee had. Zelfs het nemen van vitaminesupplementen staan erom bekend het zwarten te vermeerderen (of te verminderen).

Hier is helaas niets aan te doen. Vaak wordt je op dat moment gevoeliger voor het koper dat in echt zilver en goud is verwerkt (zodat het sieraad sterker wordt). De oplossing is om sieraden te gaan dragen waarin minder koper is verwerkt (18K goud of witgoud). Soms is zelfs dat niet voldoende, en kun je alleen nog sieraden verdragen van titanium of chirurgisch staal.
In gouden sieraden zit meestal koper verwerkt. Bijvoorbeeld een sieraad van 14 karaat goud, bevat 14 delen puur goud, en 10 delen ander metaal (meestal koper, zink of palladium). Van goud zelf krijg je geen reactie met je huid, maar van koper wel!
Ben je hier gevoelig voor, koop dan voortaan sieraden met een hoger gehalte aan goud, en dus minder koper. Een sieraad van 18 karaat goud, bevat al veel minder koper dan 14 karaat goud. Ook een verandering naar witgoud is een optie, omdat in witgoud het koper is vervangen door zilver of palladium.
Sterling Zilver (eerste gehalte zilver) is een legering van 92.5% zilver en 7.5% koper. Van koper kan je huid groen uitslaan. Sommige mensen hebben hier veel last van, anderen hebben een minder gevoelige huid en dragen sterling zilveren sieraden zonder problemen.
Het groen uitslaan van je huid is in geen geval gevaarlijk voor je gezondheid, het ziet er alleen lelijk uit. Heb je hier veel last van, zorg dan dat je sieraden alleen gemaakt zijn van fijn zilver (99.9% zilver, en 0.1% koper). Ook het laten coaten van je sterling zilveren sieraden met rhodium lost het probleem op.

Prijzen

Sieraden van echt goud en zilver hebben te maken met een schommelende prijs op de goud- en zilvermarkt. Helaas stijgen deze prijzen voornamelijk. Bij zilveren sieraden is de schommeling vaak verwaarloosbaar, en blijven de prijzen vrijwel constant. Goud is echter veel duurder, en een kleine stijging in de goudprijs kan al een flinke toevoeging op de verkoopprijs van een sieraad hebben.

Een voorbeeld hiervan zijn onze 14 karaat gouden hart hangers met geboortestenen. De hanger met 3 geboortestenen is goedkoper dan de hart hanger met 2 stenen. Dit ligt aan het gewicht in goud dat is gebruikt in beide hangers. In de hanger met 3 stenen is minder goud gebruikt dan in de hanger met 2 stenen, en dat verklaart het prijsverschil.
De prijzen van sieraden gemaakt van echt zilver of goud kunnen nogal eens verschillen. Dit komt omdat de prijzen van zilver en goud dagelijks schommelen. Het gewicht van zilver of goud zijn meestal bepalend voor de prijs van een sieraad, en soms ook de vorm van het sieraad.

Een voorbeeld hiervan zijn de sieraden van M'amour. Deze zijn door de steeds hoger wordende goudprijs het afgelopen jaar elke maand gestegen in de verkoopprijs. Om de geliefde hangers toch betaalbaar te houden, is in Juli 2010 het ontwerp iets veranderd. De achterzijde van de hangers zijn hol gemaakt, zodat er minder gewicht in goud nodig is.

Bij MamaKado houden we rekening met de door ons betaalde inkoopprijs van zilver en goud, en berekenen prijsstijgingen ook door in de verkoopprijs.
Ja, bij MamaKado vind je alleen prijzen inclusief 21% BTW.
De verzendkosten worden echter apart berekend. In je winkelmandje zie je direct hoeveel verzendkosten er gerekend worden, en hoeveel dat precies is.

Ruilen/retourneren

Zoals wij het ook aan jou hebben gestuurd. Doorgaans is dat in een bubbeltjesenveloppe, en voldoende gefrankeerd. Een harde zending die in een papieren enveloppe wordt verstuurd, komt bijna nooit aan, omdat die worden verscheurd in het sorteerproces bij de post. Versturen wij de zending in een doosje, stuur het dan ook op die manier aan ons retour, om zeker te zijn dat de sieraden weer onbeschadigd bij ons retour komen.

Stuur het naar:
MamaKado Retouren
Hyperonenweg 6E
3542 AG Utrecht
Jawel, mits het een niet-gepersonaliseerd product betreft. Voor generieke sieraden (die we gewoon klaar hebben liggen) geldt dat je 14 dagen de tijd hebt om je bestelling te bekijken en te proberen. Bedenk je je binnen die tijd, dan kun je zonder probleem ruilen of je geld terug krijgen. We vragen je wel even eerst contact met ons op te nemen, zodat we weten dat je iets naar ons terug wilt sturen. We kunnen dan meteen overleggen over een alternatief product of het terugstorten van je geld.

Eerlijk is eerlijk, en voor jou goed om te weten: op alle producten die je online bestelt geldt altijd een minimum bedenktermijn van 14 dagen. De wet stelt dat voor verkoop op afstand (dus ook via internet) een mininum 'zichttermijn' van 14 dagen geldt. Bedenk je je binnen die periode, dan kun je zonder opgaaf van reden (maar dus wel graag in overleg) je bestelling annuleren en het bestelde retourneren.

Uitzondering op die regel zijn - in ons geval - gepersonaliseerde sieraden en sieraden speciaal voor jou besteld in het buitenland. Hebben wij specifiek voor jou een bestelling ontworpen en/of gemaakt (bijvoorbeeld met gravering, geboortestenen of een naamarmband) of hebben we een sieraad besteld voor je, dan is ruilen niet toegestaan.
Ja, de kosten voor retour zenden is voor eigen rekening. De post raakt regelmatig enveloppen kwijt, ook als ze van jou naar ons toe verzonden worden. Zendingen die niet bij ons aankomen, kunnen wij niet vergoeden of omruilen voor je. Wil je er helemaal zeker van zijn dat de spullen bij ons terugkomen, verstuur het dan aangetekend. Neem wel eerst even contact met ons op, zodat we weten dat je bestelling terugkomt.

Duurdere sieraden verzenden wij aangetekend, zodat we er zeker van zijn dat ze jou goed bereiken. Mocht er met het versturen iets fout gaan, dan kunnen we immers achterhalen waar je bestelling is gebleven ('track & trace'). Als je zo'n bestelling terug wil sturen, dan adviseren we je om dat ook (bij het postkantoor bijvoorbeeld) bij het terugsturen zo te doen. Ook jij weet op dat moment zeker dat je bestelling in goede orde bij ons terugkomt.

Zelf samenstellen

Veel van onze klanten weten precies wat ze hebben willen, en bestellen dat ook het liefste zelf! Daarom hebben wij veel losse bedels en armbanden op de site staan, zodat je zelf een sieraad kunt samenstellen.

Maar hoe werkt dat nou? Wat moet je allemaal bestellen, en hoe gaat dat dan?
Eigenlijk heel simpel. Je start in de rubriek bedelarmbanden. Daar vind je als eerste de basis armbanden. We hebben een aantal echt zilveren armbanden die perfect zijn als start van een bedelarmband. Kies de armband die jij mooi vind!
Dan ga je kijken welke bedels je aan je armband wil hebben. Dat kunnen zilveren bedels zijn, een naambedel of kralenbedels.
We zien dat de meeste mensen een combinatie doen van alles. Dus een paar naambedels, een paar zilveren bedels, en de rest vullen ze aan met kralen bedels.

Hoeveel kralenbedels moet je nou bestellen om een mooie volle armband te krijgen? Dat ligt aan het type basisarmband! De zilveren basisarmband heeft bijvoorbeeld 24 schakels waaraan iets kan komen hangen. Als je drie naambedels hebt besteld en twee zilveren bedels, dan heb je nog 19 posities over om kralenbedels aan te hangen. Wij zorgen voor een mooie verdeling van de bedels over de armband. Wil je het opvullen met kralenbedels, dan zien we dat de meeste dames kiezen voor vier of vijf bedels erbij.

Kom je er toch niet uit? Bel of mail ons dan voor advies, we helpen je graag in je keuze.
Betaalmethoden

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.